marți, iulie 22, 2008

Poveste: Inceputul - continuare

Forfota. Galagie. Claxoane. Miros de esapament. Imbranceli. Voci. Muzica amestecata cu huruitul motoarelor. Cam asa s-ar descrie drumul spre servici, dimineata. E o zi ca oricare alta, in care te-ai trezit putin prea tarziu, ai zabovit putin prea mult in baie, ti-ai sorbit pe indelete cafeaua si cand ai privit ceasul ai vazut cat de mult urmeaza sa intarzii. Dar nu te stresezi, azi ai o zi usoara. Zambesti. Mergi agale pe troatuar, te gandesti: o noua zi de munca, aceeasi rutina. Nu aveai de unde sa stii, ca azi, intr-o zi ca oricare alta, urma sa ti schimbe rutina. Astepti la semafor culoarea verde. Pe partea cealalta a strazii astepta, pierduta in multime, ea. Ai mai vazut-o la acelasi semafor, la aceeasi ora. O vedeai si treceai mai departe. Dar azi, cand va trece pe langa tine, va zambi atat de incantator, ca nu vei mai uita zambetul acela toata ziua. Vei astepta cu nerabare ziua ce va urma, semaforul unde o vei intalni pe trecerea de pietoni.
Asa a aparut ea si a bulversat toate regulile dupa care traiai linistit. Ea a adus un strop de veselie in viata ta, a dat intensitate culorilor din jurul tau. Ai iubit-o ca un nebun... si acum?

2 comentarii:

Anonim spunea...

Acum… ce?
Pune un buchet de flori pe semafor si multumeste-i pentru ca este acolo barand drumurile trecatorilor. Pune un buchet de flori la poarta primariei in semn de recunostinta ca au amplasat semaforul in locul acela. Nu va stii nimeni cine impodobeste acest oras anost.
Daca ai curaj mai pune o floare pe poarta. De data asta nu vei mai fi anomim, doar tacut...
Dar daca ai ceva de spus, declara cu voce tare, poti sa si tipi, ca lumea va crede ca esti un biet nebun si va trece pe langa tine nepasator.
Dar daca te intelege un singur om ...? Iti poti imagina ce pierzi doar pentru ca nu ai tipat si te-ai asuns bine in tine?
Viata intodeauna incepe cu un racnet si daca intarzie, te ajuta asistenta cu cateva palme sa iei aer in piept si sa strigi ca ti-ai inceput existenta.
Acum nu are cine sa te ajute? Da-ti singur doua palme si intreaba-te ce vrei:
sa taci sau sa vorbesti...

Anonim spunea...

imi place ce e pe aici... keep going si fa-o mai des.